Už jste ochutnali křehké jehněčí v bio kvalitě?
V podhorských oblastech Bílých Karpat vznikla v roce 2003 rodinná ekologická Farma Rudimov. Ovce a hovězí dobytek se tu pasou celoročně venku a jsou chovány v souladu se svými přirozenými potřebami v režimu wellfare. Díky stravě z druhově bohatých luk a zodpovědnému chovu se jehněčí maso může pyšnit bio certifikací. Od roku 2014 farma navíc provozuje vlastní bourárnu a zpracovnu pod značkou Masozluky.cz a osobně tak dohlíží na šetrnou porážku a ruční zpracování masa.
Jehněčí z Rudimova je skvělou volbou, pokud hledáte kvalitní maso na velikonoční stůl. Jehněčí pochází z vlnařsko-masného plemene Romney Marsh, z jehňat od čtyř do dvanácti měsíců věku. Na farmě maso před bouráním a expedicí vyvěsí po dobu 6 dnů, kdy zraje a dostává se do ideální formy. Mladé jehněčí díky tomu nemá téměř žádné nežádoucí blány ani tuk, není třeba z něj cokoliv odřezávat.
A jaké jehněčí si můžete dopřát? V nabídce Masozluky.cz naleznete například jehněčí hřebínek, žebra bez kosti, zadní kostky, hřbet, kolínka, i plec či ossobuco. Na Velikonoce si tak můžete připravit třeba delikátní pečeni, kterou zabodujete i u návštěv. A až počasí dovolí, stanete se s jehněčími žebírky králem prvních jarních grilování. Jehněčí od Masozluky.cz si můžete spolu s dalším nákupem zakoupit na e-shopu Košík.cz.