ŠNEČÍ PAŠTIKA – SVAČINA PRO GURMÁNY
Šneci k našemu jídelníčku patří už od pradávných dob, když se opečené ulity našly u ohnišť jeskynních lidí. V dobách starého Říma byli šneci zase chování ve speciálních nádobách a v českých zemích patřili dokonce na štědrovečerní tabuli.
I když se může někomu šnečí maso příčit, věřte, že se jedná o znamenitou pochoutku, která se nedá srovnávat s běžnými masy. Pokud se bojíte pozřít šneka „vcelku“, tak právě pro vás je ideální paštika ze šnečího masa. Nejenže s ní uděláte dojem na každého, koho s ní pohostíte, ale tuto delikatesu si vychutnáte i sami. Šnečí paštiku ze šnečí farmy Barkona Snails u Olomouce tvoří ze 70 % šnečí maso, které doplňuje vybrané koření a zahradní bylinky. Jde o vynikající předkrm na čerstvém či opečeném bílém pečivu (jednohubky, tousty). Je vhodná na rauty, na večírky i jako delikatesa při domácím posezení.
Výhodou šnečího masa je, že neobsahuje žádné stresové hormony a cholesterol. Jedná se o dietní pokrm, ve sto gramech masa je pouze necelé procento tuku a 70 kalorií. Je skvělým zdrojem fosforu, hořčík, vápníku a údajně blahodárně působí při onemocnění kloubů, srdce a cév. Šnečí paštiku si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.